Dr. Ugljanin i Boshjakëve letër ministrit Pacolli!

Nga Ismet Azizi

Uglanin

RESIDENTI I KKB-SË DËRGOI  LETËR   MINISTRIT TË PUNËVE TË JASHTME TË REPUBLIKËS SË KOSOVËS

Presidenti i Këshillit Kombëtar të Boshnjakëve, dr. Sulejman Ugljanin i dërgoi   letër Ministrit të Punëve të Jashtme të Republikës së Kosovës, z. Beghjet Pacolli, i cili thotë:

“I nderuar zoti ministër,

Në cilësinë  e President i Këshillit Kombëtar Boshnjak shpreh mirënjohjen  Juve  për gatishmërinë e treguar për të vizituar Sanxhakun më 21 dhe 22 korrik 2018, pavarësisht nga të gjitha pengesat e vendosura nga regjimi serbomadh  nacionalist  serb.

Veçanërisht jemi  të kënaqur për  gatishmërinë  tuaj për të ua mundësuar qytetarët e Sanxhakut   të dëgjojnë  anën tjetër në lidhje me normalizimin e marrëdhënieve ndërmjet Kosovës dhe Serbisë dhe qytetarëve të Sanxhakut për të paraqitur vizionin tuaj të procesit të sigurisë rajonale dhe bashkëpunimit në Ballkanin Perëndimor.

Me pikëllim të madh morëm informacion se regjimi aktual serb nacionalist në Beograd për  ndalimin  e ardhjes tuaj dhe pengimin e qytetarëve  të  Sanxhakut dhe për të dëgjuar palën tjetër në lidhje me procesin e normalizimit të marrëdhënieve ndërmjet Kosovës dhe Serbisë.

Mosgatishmëria e regjimit aktual serb për të mundësuar që qytetarët të dëgjojnë dhe mendojnë ndryshe reflekton më mirë karakterin e këtij regjimi.

  1. Ministër, mos u shqetësohuni kërcënimet që kryeministri serb, Ana Brnabiç i ka dërguar popullit boshnjak me rastin e ftesës sonë për të vizituar Sanxhakun. Këto kërcënime janë një shprehje e jotolerancës ndaj popullit boshnjak të Sanxhakut dhe mungesës së njohurive rregullativae ligjore.

Ne shpresojmë se në procesin e integrimit evropian dhe euro-atlantik në skenën politike serbe të paraqitet opsioni normal, tolerant dhe demokratik   opsion politik i aftë për zgjidhjen e statusit të popullit boshnjak dhe statusin e Sanxhakut, i cili është një parakusht themelor për mbijetesën e boshnjakëve në këtë rajon.

Pranoni  konsideratës tonë më të lartë,

Këshilli Kombëtar Boshnjak

Kryetar

Dr. Sulejman Ugljanin