Ndarja e re territoriale

Nga Ilir Kadria – ish gazetar i BBC, Londër

-Nga cili rreth vjen xhaxhai?-me pyeti sekretarja qe ben regjistrimet ne spital.
– Nga Devolli.
– Devolli,Devolli…Nuk me del Devolli?!
– Shife njehere me Bilisht! Bilishti eshte kryeqyteti Devollit.
– Bilishti, Bilishti…Bilishti… As Bilishti nuk me del!
– Ahere e treta e verteta,shife me Menkulas!
Ajo ngriti koken nga kompjuteri e tha:
– Te me falesh! Une kam pak kohe qe kam ardhur nga Selaniku. Ne Greqi kam jetuar gati tere jeten!

– S’ka gje! Shife ahere se mos ke ndarjen e re territoriale dhe se mos Devollin e kap… Janina! Ose edhe tek Selaniku mund ta kerkosh!

16. 07. 2014