6 korrik 1943

Margarita Tutulani dhe Kristaq Tutulani, të rinj antifashistë, që lanë studimet universitare dhe u kthyen në Shqipëri për të luftuar për liri, u arrestuan nga pushtuesit italianë më 4 korrik 1943, u torturuan, qëndruan heroikisht dhe u pushkatuan më 6 korrik 1943 në Gosë të Kavajës.
Heronj të popullit.