Në Pirrok të Tetovës, 28 nëntor 1942

Në kohën e “Tokave të Lirueme Shqyptare” siç thuhej edhe pse nën pushtimin fashist Italian. Qeveria nacionaliste shqiptare e Tiranës bashkoi pjesën më të madhe të teritorreve Shqiptare që kishin qenë nën pushtimin e S.K.S.(mbretërisëserbe-kroato-sllovene). Pasi ngriti administratën shqiptare dhe dërgoi mbi 250 mësues nga Shqipëria duke hapur shkolla shqipe që nga shqipëria lindore e në Kosovën e çlirueme dërgoheshin urime gëzimi nga vendbanime të ndryshme shqiptare

Fotoja në fjalë është me rastin e 28.nëndorit.1942 nga fshati Pirrok i komunës së Tetovës që u dërgoheshin manifestimeve në Kosovë.(Eugen Shehu – Zvicër).