6 produktet që nuk duhet t’i blini kurrsesi në supermarket

Hudhra e grirë

E vërteta është se hudhra e grirë shijon shumë ndryshe nga ajo e freskëta. Ndaj sipas “Health” tentoni të përdorni vetëm hudhrën e freskët, pasi tek hudhra e grirë përdoret një përbërës që quhet alicin, që ndikon në aromën e saj dhe nuk është aspak i shëndetshëm.

Lëngjet

Mos blini lëngje frutash që përmbajnë limon, limë dhe portokalle. Këto lëngje, pas tri ditësh ndryshojnë jo vetëm ngjyrë por edhe shijen. Ndaj mos përtoni dhe përgatiteni në shtëpi.

Granola

Ndryshe nga kosi, granola është një produkt që duhet përgatitur vetë dhe që zgjat një ose dy javë. Ka shumë granola në supermarket, por më e mira është ta përgatisni vetë.

Sallatë jeshile e copëtuar

Çdo herë që blejmë sallatë të gatshme në supermarket, pendohemi menjëherë. Nëse mendoni se po ushqeheni shëndetshëm, harrojeni nëse nuk e blini sallatën të freskët dhe ta përgatisni vetë në shtëpi.

Salcat për sallatën

Ok, e dimë që ka salca fantastike për sallatën në supermarket. Por seriozisht, tentoni ta përgatisni në shtëpisë pasi do të surprizoheni me rezultatin.

Pure patatesh

Kjo përgatitet sa hap e mbyll sytë dhe “Health” nuk e remontaton aspak ta blini në supermarket.