1920: Shqiptarët nderojnë 4 korrikun

????️ Foto e Ditës | 1920, Shqiptarët nderojnë Shtetet e Bashkuara. Me flamurin amerikan të rreshtuar në krah të flamurit të tyre kombëtar, fëmijët shqiptarë mblidhen për të nderuar 4 korrikun, Ditën e Pavarësisë së Shteteve të Bashkuara, duke shpresuar që në këtë mënyrë do të përcjellin përtej oqeanit mirënjohjen e tyre për ndihmën dhe përkrahjen në kohë të vështira. (?: Arkiva e Bibliotekës së Kongresit)

????️ Photo of the Day | 1920, Albanians honor the United States. With the American flag displayed side by side with their own national colors, Albanian children turn out in full force to honor Fourth of July, United States’ Independence Day, hoping in that manner to convey across the seas their gratitude for aid and sympathy sent them in their distress. #FourthofJuly #IndependenceDay (?: Library of Congress Archive) – shkruan Ambasada e SHBA në faqen e saj në FB.