75% e popullatës së Maqedonisë në internet

1.583.315 ose 75.9 të popullatës së Maqedonisë shfrytëzojnë internet, kështu thonë të dhënat e ueb faqes speciale “Internet world stat”. Prej tyre, 48% janë të kyçur në Facebook, ndërsa në krahasim me fundin e tetorit të vitit të kaluar ka rritje për 80.000 ndërsa ekziston stagnim tek përdoruesit e Facebook-ut, njofton Gazeta Koha.

Më shumë se në Maqedoni nga shtetet e rajonit interneti përdoret në Kroaci edhe atë 90.9%, në Bosnje 80.7%, Slloveni 79.9%, ndërsa më pak në Serbi 72.2%, Greqi 70.1%, Mal të Zi 69.9 dhe Bullgari 66.3%.

Në Evropë internet përdorin 704 milion njerëz, ndërsa Facebook kanë 341 milion.