Për femrat, Variçet janë “sëmundja e shekullit XXI”

– 57% e njerëzve të prekur nga variçet vdesin nga trombet dhe kanceri brenda 10 vitesh!

– Çfarë duhet të bëni që sëmundja të mos ju vrasë. Intervistë me profesoren e mjekësisë, studiuesen kryesuese të Qendrës së Trajtimit të Venave me bazë në Londër.

Nga redaktorët: Organizata Botërore e Shëndetësisë ka deklaruar zyrtarisht se variçet janë një nga sëmundjet më të shpeshta të ditëve të sotme. Sipas statistikave, të cilat mbulojnë 20 vitet e fundit, 57% e njerëzve të prekur nga variçet vdesin në 7 vitet e para pasi janë diagnostikuar me këtë sëmundje. 29% e tyre vdesin në 3.5 vitet e para. Shkaqet e vdekjes janë të ndryshme, duke filluar nga tromboflebitisi në ulcerat trofike dhe tumoret kanceroze të shkaktuara prej tyre.
Sot, ne do të flasim për masat që duhen marrë për mbrojtjen e jetës nëse një person diagnostikohet me variçe, me profesoren e mjekësisë, studiuesen kryesore të Qendrës Britanike për Trajtimin e Venave me bazë në Londër, Dr. Laura McDermott.
Mirëmëngjesi, Laura. Pyetja e parë ka të bëjë me statistikat e publikuara nga OBSH-ja. Sa të sakta janë ato dhe a jeni dakord me këto shifra?

– E dini, OBSH-ja është ndoshta institucioni i vetëm ndërkombëtar që mund t’i besohet. Përveç Kryqit të Kuq, sigurisht. Por, ky i fundit angazhohet kryesisht në aktivitetet e përditshme, duke bërë “menaxherin”. Ndryshe nga këta, OBSH-ja monitoron tendencat botërore dhe harton strategji që ndihmojnë mbrojtjen e njerëzve nga sëmundjet. Në rastin e variçeve, ato kanë arsye për të dhënë alarmin. Në 10 vitet e fundit, në Britaninë e Madhe është vënë re një rritje e madhe e shkallës së vdekshmërisë si pasojë e kësaj sëmundjeje. Duke marrë në konsideratë shpeshtësinë e rasteve të reja të diagnostikuar me variçe, përhapja e kësaj sëmundjeje përbën një problem serioz.Ajo që dua të them është se të dhënat e OBSH-së janë konfirmuar nga të dhënat kombëtare statistikore të Britanisë së madhe. Me sa kam dijeni, të njëjtën tendencë kanë vëzhguar edhe kolegët tanë në vende të ndryshme.

Çfarë rreziku përbëjnë variçet? Ato janë thjesht një zgjerim normal i venave, apo jo?

Seriozisht e keni? Ajo që ju e quani “zgjerim të zakonshëm të venave” është, në fakt, një sëmundje aq e rrezikshme saqë mund të shkaktojë shumë probleme. Për ta qartësuar, më lejoni që t’ju tregoj disa shembuj me foto.

Fillimisht, më duhet të përmend tromboflebitisin. E thënë më thjeshtë, gjendja ku gjaku koagulon venat e juaja. Kjo mund të sjellë pasoja të rënda. Nga shkëputja e trombës (koagulimi i gjakut) dhe depërtimin e tij në zemër apo mushkri, duke shkaktuar fatalitet, deri në bllokimin e plotë të venës, duke shkaktuar “vdekjen” e saj dhe kalbëzim brenda këmbës. Kjo nënkupton një portë të gjerë të hapur për gangrenën që mund të rezultojë në amputimin e gjymtyrëve të poshtme. Tromboflebitisi është një ndërlikim i rrezikshëm i diagnostikuar në 75- 80% të njerëzve të prekur nga variçet. Gjithsesi, shumica e tyre e injorojnë.

Venë e bllokuar (Tromboflebitisi)
Së dyti, ajo përfshin ulcerat trofike. Ato përbëhen nga zgjerime varikozë dhe janë shumë të rrezikshme. Dëmtimi i venave apo neglizhimi i variçeve mund të shkaktojë ulcera. Pas shfaqjes së ulcerave, është pothuajse e pamundur që t’i kurosh. Mundësia e vetme është kufizimi i tyre duke ndaluar përhapjen e kalbëzimit, e kështu duke shpëtuar këmbët. Kjo është gjithçka mund të bëhet. Kjo do të thotë që personat e prekur duhet të monitorojnë më kujdes këmbët dhe të luftojnë rikthimin e sëmundjeve në këmbët e tyre.
Së treti, ekziston rreziku i tumoreve kanceroze, sigurisht. Këta tumore mund të shkaktohen nga ulcerat trofike ose nga avancimi i tromboflebitisit që përfshin shfaqjen e radikaleve të lira, të cilat shkaktojnë tumoret e këqija. Të dyja ndërlikimet janë thelbësore për zhvillimin e mëtejshëm të kancerit. Duke marrë në konsideratë faktin që siç dhe kam përmendur, ku tromboflebitisi është diagnostikuar në 75-80% e njerëzve të prekur, variçet mund të merren si sëmundje tepër e rrezikshme. .
Telangiektasia (venat merimangë)
Variçet ratikulare
Variçe të venave kryesore
Pamjaftueshmëri venoze kronike
Ulcera trofike
Fazat e variçeve
Cilat janë mundësitë për trajtimin e tyre që ofron mjekësia moderne?

Egziston një metodë klasike për trajtimi, që përfshin përdorimin e ilaçeve, masazhit dhe kufizimin e peshave fizike. Në parim, ajo mundëson uljen e rrezikut ndaj përkeqësimeve dhe të zgjat jetën. Problemi kryesor i këtij trajtimi është që njerëzit shpesh mund të marrin ilaçe me recetë në mënyrë të rregullt, por rrjedha moderne e jetës ua vështirëson kontrollimin e aktivitetit fizik. Për më tepër, vetëm disa njerëz të cilët bëjnë masazh të paktën 3-4 herë në javë. Trajtimi rezulton i efektshëm vetëm nëse i kombinon terapitë e mësipërme. Përndryshe, trajtimi mund të rezultojë i paefektshëm.
Një tjetër mundësi është shtrimi në spital. Gjithsesi, ky lloj trajtimi kaq kompleks ofrohet në mënyrë efikase vetëm nga disa spitale private. Ajo mund të kushtojë shumë. Çmimi për të mund të variojë nga £1000-2000. Spitalet publike ofrojnë vetëm ndërhyrje kirurgjikale që mund të shkaktojnë probleme të tjera.
Mundësia e tretë, e cila ka tronditur të gjithë flebologjistët në mbarë Mbretërinë e bashkuar është një krem kundër variçeve që quhet VaricoFix. Ky krem është zbuluar në Gjermani dhe ka dhënë rezultate mahnitëse. Kremi është testuar tashmë klinikisht edhe në Mbretërinë e Bashkuar dhe është nxjerrë në treg menjëherë pas kësaj. Ky krem ka shkaktuar një valë tronditjeje në të gjitha klinikat e specializuara në mbarë botën. Mjafton të thuhet që ky është i vetmi mjekim për kurimin e variceve që është rekomanduar nga Departamenti i Shëndetësisë. Me sa di unë, prodhuesi mezi po përmbush të gjitha kërkesat dhe mezi po përpunon porositë.
Kremi anti-variçe VaricoFix

Atëherë, cili është avantazhi i këtij kremi kundër variçeve? Përse kërkesa është kaq e lartë?

Si fillim, ai është shumë efikas. Sipas rezultateve të testimeve klinike, të kryera nga Departamenti i Shëndetësisë dhe Akademia e Shkencave Mjekësore, kremi ka ndihmuar në kurimin e plotë të rreth 84% të njerëzve që e kanë përdorur. Pjesa tjetër e njerëzve (16%) kanë treguar progres tepër të madh. Për më tepër, ky krem ka eliminuar tromboflebitisin pothuajse te të gjithë njerëzit ku është testuar kremi. Në fjalë të tjera, kjo përjashton mundësinë e zhvillimit të kancerit .

Testimet e kryera në Gjermani (vend i BE-së), ku dhe është prodhuar kremi, kanë shpalosur raportin 83% me 17%. Testimet janë bërë në CAPIO MOSEL-EIFEL-KLINIK, një klinikë me bazë në Berlin e flebologjisë inovative. Mund të vëreni që ndryshimet e raporteve mes dy vendeve janë minimale.
Kremi mund të përdoret pa ndonjë mjekim shtesë. Ai ruan funksionimin e vazhdueshëm të këmbëve dhe zvogëlon pasojat e peshave fizike. Ky është një avantazh shumë i madh për të gjithë ata të cilët i kanë këmbët vazhdimisht nën presion gjatë ditës së punës. Pas aplikimit të kremit për vetëm pak ditë, ai do të eliminojë shumë simptoma të variçeve. Po ashtu, kremi shkrin trombën, përmirëson qarkullimin e gjakut dhe shëron muret e venave.
Nga se përbëhet kremi VaricoFix?

Kremi VaricoFix është një kombinim organik dhe i sigurt i bimëve. Të gjitha përbërësit e kremit kryejnë funksionet e tij. Këta përbërës ndërveprojnë duke respektuar funksionimin e njëra-tjetrës dhe duke krijuar një mrekulli të vërtetë në procesin e kurimit të variçeve. Do doja që të përshkruaj shkurtimisht secilin përbërës.

Trokserutini (eliminon dhimbjen dhe lodhjen e këmbëve) ;
Bima mjekësore Ginkgo Biloba dhe mjalti) (nxisin mikroqarkullimin e gjakut në këmbë) ;
Gështenja dhe gjethe Witch-Hazel (forcojnë muret e enëve të gjakut) ;
Ure, vaj misri, vaj luledielli (ushqejnë dhe zbusin lëkurën) ;
Laktat metili dhe metol (lehtësojnë lodhjen e këmbëve) .

Mendoj se lexuesit tanë duan të dinë se ku mund të blejnë kremin anti-variçe VaricoFix.
Aktualisht, shumica e rrjeteve farmaceutike në Britaninë e Madhe nuk mund të lidhin një marrëveshje me prodhuesin. Kremi mund të gjendet vetëm në disa farmaci të qyteteve më të mëdha. Arsyeja për këtë situatë është e rëndomtë. Duke marrë në konsideratë efikasitetin e kremit dhe kërkesën e parashikuar, farmacitë duan të rrisin çmimin e tij deri në 500%-700%. Në të njëjtën kohë, prodhuesi ka vendosur një çmim të drejtë dhe kosto mesatare që nuk i kalojnë të zakonshmet. Aktualisht, palët kanë ngecur në negocime të vështira. Urojmë që të arrihet në një marrëveshje, duke marrë në konsideratë, në veçanti, faktin se Departamenti i Shëndetësisë është angazhuar në bisedime.
Momentalisht, kremi anti-variçe shitet në një faqe të veçantë interneti. Për të gjithë ata që e duan këtë produkt, kjo është e vetmja mundësi për të marrë. Kohët e fundit kam kontrolluar se si funksionon kjo faqe dhe më duhet të them që është shumë e thjeshtë. Gjithçka duhet të bëni është të lini emrin dhe numrin tuaj të telefonit. Pas kësaj, ju do të kontaktoheni nga një agjent shitjesh për të specifikuar detajet e dorëzimit. Pagesa kryhet pas marrjes në dorëzim të kremit. Është shumë e lehtë për ata që rrallëherë e përdorin internetin për të blerë produkte.

Laura, ke ndo gjë gjë tjetër për t’u treguar lexuesve para përfundimit të intervistës?

E vetmja gjë që dua t’ju kujtoj është se sëmundja është shumë e rrezikshme. Variçet nuk janë një shqetësim i padëmshëm, por një sëmundje vdekjeprurëse. Nëse vëreni shenjat e para të variçeve, si p.sh. nyjëza vaskulare, vena “merimangë”, djersitje të vazhdueshme, dhimbje dhe ndjesinë e lodhjes së këmbëve, duhet të kuptoni rrezikun që ju kanoset.
Mos prisni derisa tromba e izoluar e gjakut të ju ndalojë zemrën apo që onkologjistët të ju diagnostikojnë me kancer. Trajtojeni sëmundjen që në faza të hershme kur mund të kurohet. Nëse nuk keni para ose kohë për spitale private, përdorni kremin anti-variçe VaricoFix. Për momentin, ky është një ndër mjekimet më të efektshme dhe më të lirë në treg.

Intervistuar nga Helen Perry  Fotot janë marrë nga burime të hapura(Portali Mjekësor).