Tjetër shtet heq vizat për shqiptarët nga data 10 korrik – Mund të qëndrojnë deri në 6 muaj

Qeveria e Armenisë po planifikon lëvizjen e lirë pa viza për shtetasit e Shqipërisë, Turkemnistanit, Libanit dhe Kanadasë duke nisur nga data 10 korrik 2018. Vendimi pritet të miratohet ditën e sotme gjatë mbledhjes së kabinetit qeveritar.

Kjo do t’u mundësojë qytetarëve shqiptarë dhe vendeve të lartpërmendura që të vizitojnë Armeninë pa patur nevojë të aplikojnë për vizë për një maksimum prej 180 ditësh brenda një viti.

Sipas qeverisë armene, kjo do të ndikojnë në rritjen e turizmit, njohjen  e ndërsjellë të vlerave historik-kulturore të vendeve si dhe rritjen e bashkëpunimit dypalësh.

Ndërkohë, në maj të këtij viti Kina po ashtu njoftoi heqjen e vizave për turistët nga 59 shtete të botës, ku ndër to listohej edhe Shqipëria.

(G.D/SCAN)