Rrezet që godasin hijet !

Nga Eugen Shehu – Zvicër

Kështu i kemi edukuar ne mërgimtarët bijt e bijat tona në migrim.Krenohemi dhe do të krenohemi gjithmonë me edukatën,punën dhe sukseset e tyre që na zbardhin fytyrën dhe ngrisin vlerat tona kombëtare. Sot Shqiptarët jo vetëm në sport por në gjitha fushat e jetës politiko-shoqërore në Zvicër janë përfaqsues të denjtë të Kombit Shqiptar. Sot për dallim nga vitet e dominimit serb 1917-1937,dhe pas dominimit të lobeve jugosllave 1945-1988,zogjt e Shqipes dominojnë duke i eliminuar mikrobet serbosllave nga administrata Zvicerjane dhe jo vetëm. Ne Shqiptarët sot kemi aritur suksese të panumërta dhe në biznese si në politikë, fillo nga komunat, kantonet e deri në departamentet shtetrore të konfederatës.Ne sot kemi rininë që jo vetëm kanë funksione të larta dhe të rëndësishme në adminidtratat publike dhe shtetërore por edhe zëdhënëse ministrore,si ajo e punëve të mbrendshme,pa llogaritur dhe numrin e madh të oficerëve ushtarak në Zvicër,ndaj krenohemi me ate që ia kemi dalë.Këta të rinj janë Nderi i Kombit, dhe jo siç thonin disa shpirt prishur se qenkan “tradhëtarë”. Tradhëtarët i keni atje si në Tiranë, Prishtinë e Shkup,që në mënyrë të pamerutueshme jan aty ku sduhet të jenë.
Ne krenohemi me ate që ia kemi arritur që edhe bijt e bijat tona ta dinë origjinën e tyre, por edhe të dinë se kend kan mik e kend armik.