Mos e rimbushni një shishe uji plastike sërish!

Trupi i njeriut është rreth 60 për qind ujë.

Duke qenë se ne humbasin katër litra në ditë përmes djersës, urinës dhe frymëmarrjes, na duhet të qëndrojmë të hidratuar vazhdimisht.

Por thuajse të gjithëve na ndodh që e rimbushim shishen e ujit që kemi blerë.

Ekspertët këshillojnë se ky është një gabim shumë i rëndë.

Një studim i tyre ka zbuluar se një shishe e rimbushur me ujë përmban më shumë se 300 mijë qeliza bakteriale për centimetër katror.

Kjo është më shumë se sasia e baktereve që ka një lodër që ka mbajtur qeni në gojë, çka janë të rrezikshme për trupin tuaj.

Ndaj kujdesuni që të mos e mbushi një shishe uji plastike sërish!