Lajm i mirë për ata që duan të punojnë në Zvicër, vendi ka mungesë të punëtorëve të kualifikuar

Botapress, 16 qershor- Papunësia në Zvicër është ulur në 2.4 %, duke shënuar një rekord, por kjo mund të jetë një problem, pasi kërkohen punëtorë të kualifikuar. Disa industri dhe biznese tashmë po e ndiejnë shtrëngimin.

Muajin e kaluar si të papunë u regjistruan 110,000 njerëz, 18 % më pak krahasuar me vitin paraprak. Situata është përmirësuar veçanërisht për të rinjtë (15 deri 24 vjeç) dhe ata mbi 50 vjeç, shkruan “Swissinfo.ch”.

“Në industrinë e mikpritjes, tashmë është shumë e vështirë të gjesh staf të mjaftueshëm”, ka thënë pronari i një restoranti, përcjell albinfo.ch.

Disa kantone në Zvicrën Qendrore, të tilla si Obwalden, kanë një normë papunësie prej më pak se 1%.

Në mbarë vendin, lista e profesioneve të prekura nga një mungesë pune përfshin industrinë e IT, ligjin, përpunimin e metaleve, inxhinieri mekanike, transportin, ndërtimin dhe sektorin e shëndetësisë.