Uji i gazuar – mënyra më e mirë për hidratimin e organizmit

Adhuruesit e ujit të gazuar mund të marrin frymë, pasi nuk ka arsye për t’u shqetësuar për shëndetin e tyre.

Ka shumë mite në lidhje me ujin e gazuar, se ai “nxjerr” kalciumin nga eshtrat dhe se dëmton dhëmbët. Por, cila është e vërteta?

Nëse e doni ujin e gazuar, nuk ka arsye për t’ju ndaluar të shijoni atë. Uji i gazuar është pa kalori dhe sheqer, dhe është veçanërisht i mirë nëse e pini me stomak bosh, pasi krijon një ndjenjë të ngopjes.

Nuk keni arsye të shqetësoheni për pastë dhëmbësh. Një studim i publikuar në “Journal of Rehabilitimi Oral”, dëshmon se rreziku për smaltin e dhëmbëve janë 100 herë më të vogla në ujë të gazuara sesa pijet e tjera të buta.

Përveç kësaj, hulumtuesit në Qendrën për Osteroporozë në Krajston, SHBA, kanë treguar se uji i gazuar nuk ka ndikim negativ në kockat e njeriut ndryshe nga disa pije të gazuara që reduktojnë densitetin e kockave. U zbulua se dendësia mesatare e kockave u reduktua vetëm te gratë që pinë 3 herë në javë pijet e gazuara.

Kufizimi i vetëm i ujit të gazuar është te personat që vuajnë nga sindroma e zorrëve ose sëmundja e zorrëve inflamatore.