Kisha e re katolike SHËN MARIA në LURË

Kjo kishë e  mban emrin e Nanës së KRISHTIT. Dritëron toka-qiell me 12 APOSTUJT E KRISHTIT të vendosuna në 12 ditaret në dy anët e kësaj kishe të moçme.
Kjo kishë është vepër ndërtimtare bamirëse e biznesmenit filantropist DOD LLESH DOÇI i Lurës, president i kompanisë ‘LURA GROUP”.

Në ballë e anë të brendshme të saj gjenden edhe foto-pllakat të Papa Klementit XI…të Papa Françeskut dhe të Shën Terezës.