Kafja “Marash” në Prizren…

– Këtu u vra adjutanti i marshallit Mehmet Ali Pashë Maxharri –

Këtu në verën e vitit 1878 u vra nga Ramadan Zaskoci adjutanti i marshallit Mehmet Ali Pashë Maxhari, i cili kishte ardhur per t’u takuar me kreret e deges së Lidhjes së Prizrenit për Prizrenin që ajo të hiqte dorë nga përpjekjet për të mos ia lëshuar Plavën e Gucinë Malit të Zi sipas vendimeve të Kongresit të Berlinit.

Dega e Lidhjes në Prizren ishte e  vendosur të mos lëshonte asnjë copë toke.Vrasja e adjutantit i dha shenjë marshalit që nuk do ta kishte të lehtë…

Më pas, në fillimshtator 1878 shkon në Gjakovë për ta bindur edhe degen e Lidhjes të atyshme, por pa sukses…u strehua në sarajet e Abdulla Pashë Drenit dhe u vra aty…

Gëzim Ibrahim Prengëzi