Katër kategoritë e njerëzve që mushkonjat i sulmojnë më shumë

Disa njerëz nuk mund të shpëtojnë nga kafshimi i mushkonjave dhe për këtë ka një arsyer. Pra nuk ndodh që mushkonjat thjesht adhurojnë disa njerëz, ndërsa të tjerët i shmangin.Tipat që mëse shumti i sulmojnë mushkonjat:

Gratë shtatzëna

Mushkonjat tek femrat tërhiqen nga dyoksidi i karbonit që prodhojnë gjatë frymëmarrjes. Ato kanë receptorë të veçantë që i ndihmojnë në mjedis.

Pse shtatzënat?

Gratë shtatzëna nxjerrin më shumë dyoksid karboni në periudhën e vonshme të shtatzënisë (në javën e 28-të), dhe kjo do të thotë “gjakpirëset” kanë mundësi për të ndjerë vëmendje të veçantë për to.

Njerëzit që praktikojnë ushtrimet

Mushkonjat janë veçanërisht agresive nëse kafshojnë dikë që sapo ka qenë duke punuar, duke ushtruar ose duke u angazhuar në ndonjë aktivitet tjetër fizik. Ata janë tërhequr nga acidi laktik, i cili është zgjeruar më pas në muskuj dhe është i sekretuar përmes djersës.

Ata që pinë alkool

Studimi i kryer në Afrikën Perëndimore dhe Japoni, ka treguar se njerëzit që pinin birrë për mushkonjat janë “kafshatë” më e shijshme, krahasuar me ata që pinë ujë. Disa ekspertë besojnë se kjo ndodh sepse alkooli ngre temperaturën e trupit që tërheq mushkonjat.

Njerëzit me llojin e gjakut 0

Mushkonjat i duan njerëzit me llojin e gjakut 0, thuhet në një studim të botuar në “Journal of Medical Entomology”. Mundësia që një mushkonjë të kafshojë dikë me këtë grup është 83 për qind më e lartë.Megjithatë, njerëzit me grupin e gjakut 0 kanë më pak për tu prekur nga forma më vdekjeprurëse e malaries, sëmundje e transmetuar nga mushkonjat.Përndryshe, mushkonjat janë më pak të tërhequr për njerëzit me llojin e gjakut A.