Banorët e zonave rurale më të lumtur sesa ata në qytet

Njerëzit që jetojnë në zonat rurale janë më të lumtur se sa banorët e qytetit.

Kështu thonë hulumtimet e fundit të realizuara në Kanada në të cilin u analizuan 400 mijë njerëz duke përdorur një shkallë për të njohur shifrat e lumturisë.

Qytetet kanë paga më të larta, nivele të arsimit të lartë dhe norma më të ulëta të papunësisë.

Megjithatë, kjo nuk nënkuptonte asgjë në kuptimin e gëzimit: njerëzit që jetonin në fshat ishin, mesatarisht, tetë herë më të lumtur sesa njerëzit në zonat urbane, zbuloi studimi.

Studiuesit thanë se të gjeturat gjetën zanafillën e rëndësisë së pamohueshme të komuniteteve të forta mbi izolimin social.