Presidenti Donald J. Trump e ka shpallur muajin maj 2018 si Muajin e Trashëgimisë Hebreje – Amerikane

Sivjet, për herë të parë, Presidenti Donald J. Trump e ka shpallur muajin maj 2018 si Muajin e Trashëgimisë Hebreje – Amerikane, një muaj gjatë të cilit “ne nderojmë kontributet e besimit hebre dhe traditave të tij në kombin tonë.

” A e dini se Ambasadori i Shteteve të Bashkuara në Shqipëri, Herman Berstein ishte gjithashtu edhe një aktivist hebre?

Në 1930, Presidenti Hoover emëroi Berstein si ambasadorin amerikan në Shqipëri, një pozicion që ai e mbajti deri më 1933.
Gjatë mandatit të tij, ai mori nga Mbreti Zog Dekoratën e Lartë të Urdhrit të Skënderbeut për shërbimin e tij ndaj Shqipërisë.

President Donald J. Trump has proclaimed May 2018 as Jewish American Heritage Month, a month when “we celebrate the profound contributions that the Jewish faith and its traditions have had on our Nation.” Did you know that U.S. ambassador to Albania Herman Bernstein was also a Jewish activist? In 1930, President Hoover appointed Bernstein as the United States minister to Albania, a position he held until 1933. During this appointment he received an award from King Zog for his service to Albania, the Grand Cordon of the Order of Skanderberg.

Në foto: Ambasadori amerikan Herman Bernstein