PRINCI SHQIPTAR I KURORËS LEKA II NË BELGJIKË

Këtë fundjavë çifti Mbretëror mori pjesë në “La Nuit des Etoiles” – Nata e Yjeve në Bruksel, Belgjikë, nën patronazhin dhe në prani të Lartësisë së Tij Princi Albert II i Monakos.

Axhenda e fundjavës u mbush me ngjarje të ndryshme : një darkë mirëseardhje u mbajt të premten më 4 maj në “Le Chalet de la Foret, në Uccle.

Të nesërmen Princi i Kurorës Leka II mori pjesë në një konferencë ndërkombëtare në Qendrën e Arteve të Bukura, organizuar nga Konferenca e Madhe Katolike e Belgjikës. Tema e konferencës ishte: “Ajri, Toka dhe Deti, sfidat jetësore të këtij shekulli”.

Ngjarja kryesore e fundjavës ishte darka gala “La Nuit des Etoiles” në Pallatin Egmont e cila ishte organizuar nga Lartësia i Tij Mbretërore Charles- Philippe, Duka i Anjour, në mbështetje të “Fondacionit te Princit Albert II të Monakos”.

Veprimtaria u ndoq nga personalitete të artit dhe kulturës, politikës, gazetarisë dhe shkencës. Mysafirët Mbretërore ishin LTM Princi Albert II i Monakos, LS Princeshë Lea e Belgjikës, LT Princ Michel si edhe Nicolas dhe Alina të Rumanisë.

Princi Leka pati mundesi të fliste në hollësi me Sh.T Didier J.L Reynders, Ministri i Punëve të Jashtme të Belgjikës, për Shqipërinë dhe të ardhmen e saj europiane.

English translation:

This last weekend the Royal Couple attended the “La Nuit des Etoiles”, the night of the Stars in Brussels, Belgium, under the patronage and in the presence of His Serene Highness Prince Albert II of Monaco.

The weekend agenda was filled with different events. A welcome dinner was held on Friday 4th of May at “Le Chalet de la Foret, in Uccle.

The next day Crown Prince Leka attended an international conference at the center of fine arts, hosted by the Great Catholic Conference of Belgium. The conference topic was: “Air, Land and Sea, the vital stakes of this century”.

The main event of the weekend was the La Nuit des Etoiles gala dinner at the Egmont Palace. Which was hosted by His Royal Highness Prince Charles Philippe, the Duke of Anjour in support of the “Prince Albert of Monaco Foundation”.

The event was attended by personalities of art and culture, journalists, scientists and leaders. The Royal guests were HSH Prince Albert of Monaco, HRH Princess Lea of Belgium, Nicolas of Romania, Michel of Yugoslavia.

Prince Leka was able to speak in detail to H.E Didier J.L Reynders, the Minister of Foreign Affairs of Belgium, about Albania and its European Future.

Photo by David Niviere
All Rights Reserved