22 imazhe që “ndryshuan” botën

Përmes fotografisë janë dokumentuar disa nga faktet më të dhimbshme historike.
Më poshtë faktoman.com sjell 22 fotografi që të lënë pa fjalë.

 • Vajza siriane

Kjo foto përshkruan krizën e refugjatëve sirianë më saktë se shumë artikuj të tjerë.

 • Shpëtimtari

Kirurgu pas 23 orësh operim

 • Të gjitha krizat

12-vjeçari që qan duke luajtur violinë për mësusin e tij të preferuar, i cili pati fuqinë që t’i mësonte atij muzikën kundër dhunës dhe varfërisë.

 • Dhimbja

Burri i kapluar nga dhimbja kur mësoi se vëllau i tij kishte vdekur.

 • Shpëtimtari

Zjarrfikësi që i ofron ujë kafshës.

 • Lidhja baba-djalë

Djali që përpiqet “të tërheq nga varri” babain e tij.

 • Mars

Perëndimi i diellit nga Marsi

 • Cikloni në Mianmar

Pasojat e ciklonit që goditi Myanmar në vitin 2008 duke lënë miliona njerëz të pastrehë.

 • Realiteti i shtrembërt

Veterani i Luftës së Dytë Botërore kalon kohën e tij para një tanku.

 • Dashuria i mund të gjitha

“Shtrëngimi i dorës” mbi varrezat e një burri protestant dhe një gruaje katolike në Holandë.

 • Beteja e Kurskit në 1943

Momenti para betejës.

 • Kërkimi vazhdon

…bashkë me dhimbjen.

 • I pasuri dhe i varfëri

Momenti prekës kur një vullnetar kap dorën e një djali të uritur.

 • Babai dhe djali

Babai dhe djali edhe pas shumë kohësh bashkë.

 • Vdekja me plot dhimbje

Muri brenda dhomës së gazit në Auschwitz.

 • Luftrat e kundërshtuara

Ushtari rus luan në një piano të braktisur.

 • Humaniteti

Katolikët mbrojnë myslimanët gjatë një lutje në Kairo.

 • Bashkimi i nënës me vajzën

Nëna kthehet nga ushtria pas 7 muajsh.

 • Dashuria para të gjithave

Një çift që përqafon njëri-tjetrin nën një fabrikë të shembur.

 • Mësimi i gabuar

5-vjeçari që pi duhan.

 • Më merr me vete

“Më prit baba”

 • Mirësia i mund të gjitha

Fuqia e dashurisë dhe paqes mbi armët.