“The Economist”: 11 qytetet më të sigurta në botë

Qytetet e mëdha jo domosdoshmërisht janë të pasigurta.

Në fakt disa prej qyteteve më të sigurta në botë janë urbane, me shkallë të ulët të krimit dhe nivel të lartë të sigurisë.

“The Economist “2017, ka rankuar disa prej qyteteve më të sigurta, bazuar në faktorët personal të sigurisë, sigurinë dixhitale, sigurinë shëndetësore dhe atë infrastrukturore, shkruan Independent.

Kjo është lista e 11 qyteteve më të sigurta në botë:
11. Frankfurt – Gjermani
10. Cyrih – Zvicër
9. Hong Kong – Kinë
8. Stokholm – Suedi
7. Sidnej – Australi
6. Amsterdam – Holandë
5. Mellburn – Australi
4. Toronto – Kanda
3. Osaka – Japoni.
2. Singapor
1. Tokio – Japoni.