80 VJET NGA MARTESA MBRETËRORE E MBRETIT ZOG I DHE MBRETËRESHA GERALDINA E SHQIPTARËVE

Më 28 prill 2018 u përmbushën plot 80 vite nga Martesa Mbretërore në Tiranë e Mbretit Zog I – Mbret i Shqiptarëve me konteshën hungareze Geraldina Appony, që u ba Mbretëresha Geraldina e Shqiptarëve.

Kjo Martesë Mbretërore e bëri Shqipërinë me Mbretëreshë të Saj, e bëri Shqipërinë me Princin e Kurorës – Mbretin Leka I – Mbreti i Shqiptarëve dhe, sot, kemi nipin e Mbretit Zog I dhe Mbretëreshës Geraldina e Shqiptarëve – Princin e Kurorës Mbretërore – Princin Leka II i Shqiptarëve.

(Foto galeria marrë nga një publikim tematik në FB i Princeshës Elia Zaharia Zogu)