Receta e ditës/ Tortë sarajevase

Përbërësit:

12 të bardhë të vezëve
300 g sheqer
200 g kokos
200 g arra

Për mbushje:

12 të verdhë të vezëve

200 g sheqer
1 margarinë

Për zbukurim: Çokollatë e grirë në rende.

Përgatitja:

Shtypeni dëborën e fortë nga 6 të bardhët e vezëve, shtoni 150 g sheqer dhe kokos. Masën e lyer dhe miellin hidheni në tepsi dhe piqeni në temperaturë shumë të lehtë.

E njëjta procedurë përsëritet edhe me 6 të bardhët të vezëve të tjera, por që në vend të kokosit shtohen arrat e bluara.

Për mbushje, përzieni të verdhët e vezëve me sheqer dhe zieni në avull derisa të dendësohen.

Ftoheni, dhe pastaj shtoni shkumën e margarinës së përzier.

Mbushjen lëreni në kore me kokos, mbulojeni koren me arra, lyjeni me mbushjen e verdhë dhe zbukurojeni me çokollatën e grirë në rende.

Priteni në formë katrorësh.