Kjo është arsyeja e vërtetë përse kanaçet e Coca Cola-s janë të kuqe

Nuk do ta besoni!

Nëse ndonjëherë jeni zgjuar në mes të natës, dhe keni pirë Coca Cola, por më pas e keni pyetur veten se pse kanaçja e saj është ngjyrë e kuqe, atëherë përgjigjen do e merrni përmes këtij artikulli.

Kjo zgjedhje e prodhuesve të saj, nuk ka të bëjë me Krishtlindjet, por me taksat.
Kur Coca Cola u prodhua për herë të parë në vitin 1890, ajo u shpërnda në shishe të mëdha në të gjitha dyqanet në SHBA.

Pijet e gazuara asokohe tatoheshin njësoj si ato alkoolike.
Prandaj, u vendos që kanaçet dhe shishet e Coca Cola-s të ishin të kuqe, për të bërë dallim nga pijet alkoolike.
Zgjedhje e zgjuar apo jo?