1939: KUR PIKTORI IBRAHIM KODRA UDHËTONTE ME AVION PËR NË KUKËS

Nga fleta e Kalendarit Enciklopedik, viti 1941. Linjat ajrore, udhëtimet; të mos harrojmë: Viti 1941. Asokohe, Aeroporti në Kukës quhej “Fusha e ballonave” dhe i ndërtuar shumë vjet ma para…

***
Në v. 1939 udhetoi me avion  piktori Ibrahim Kodra për në Kukës dhe kthimin e bani po me avion. Ka qëndru 2 jave në Kukës, Nangë, Bicaj. Sipas tij, në intervistën dhënë Vath Koreshit ne v. 1993 “Me ka marrë malli edhe për Kukësin… më ka çuar atje për ushtrime traineri Anxhelo Antiko, merresha me hedhjen e diskut në atë kohë dhe isha kampion”

Nga PETRIT PALUSHI