Ujëvara“Baatara Gorge”një nga ujëvarat më të bukura në botë

Ujëvara “Baatara Gorge” në Libani është një nga ujëvarat më të bukura në botë e rrethuar nga 3 ura natyrore të mahnitshme të vendosura njëra mbi tjetrën, kap një lartësi prej 255 metrash brenda një shpelle gëlqerore 160 milion vjeçare e cila njihet si “Shpella e tri urave”. Kjo ujëvarë e zbuluar në vitin 1952 mund të shihet vetëm një muajin mars dhe prill periudhë kur bora fillon të shkrijë. Mendohet se është pikërisht “Baatara Gorge” që ka formuar shpellën dhe më pas 3 urat natyrore.