Fakte interesante për muzikën

Nëse dëgjoni muzikë derisa ushtroni, rezultatet dhe performanca fizike do të jetë e përmirësuar.

Versioni origjinal i një kënge nuk ju pëlqen për shkak se është më i mirë, por për shkak se e keni dëgjuar të parin.

Kënga juaj e preferuar është e tillë për shkak se ju e lidhni atë me një ngjarje emocionale në jetën tuaj.

Ritmi i zemrës suaj ndryshon duke iu përshtatur muzikës që e dëgjoni.

Lulet rriten më shpejt nëse i lini në ambient me muzikë.

Elvis Presley nuk ka shkruar asnjë këngë të tijën.

Lloji i muzikës që dëgjoni ju ndikon në perceptimin që keni për botën.

Muzikantët e kanë jetëgjatësinë më të shkurtër në Tokë.

Koncerti më i gjatë në botë është aq i ngadaltë sa do të zgjaste 639 vite.

Instrumenti më i shtrenjtë muzikor i shitur ndonjëherë është një violinë ‘Stradivarius’ që u shit më 2011 për 15.9 milionë dollarë.

Kënga ‘Jingle Bells’ në origjinal u shkrua për festën e Falënderimeve, e jo për festat e fundvitit.

Muzika me zë të lartë e detyron njeriun të pijë më shumë në kohë më të shkurtër.

Kënga që ju mbetet në kokë e që s’mund ta hiqni nga mendja quhet ‘krimb veshi’.