Taksa turistike e Barcelonës është një nga më të shpejtat në rritje në Evropë.

Që nga viti 2012, qyteti i mbipopulluar nga vizitorët ka shtuar një tarifë shtesë mbi taksën turistike në mbarë rajonin. Në vitin 2022, autoritetet e qytetit njoftuan se e ashtuquajtura taksa e qytetit do të rritet gjatë dy viteve të ardhshme.

Tarifa shtesë e qytetit ndryshon në varësi të llojit të akomodimit të vizitorëve dhe vendoset vetëm në akomodimin zyrtar turistik. Në prill të këtij viti, ajo u rrit nga 2,75 euro në 3,25 euro.

Barcelona është qyteti më i vizituar i Spanjës dhe vazhdon të luftojë me turizmin e tepërt. Si përgjigje, këshilli i qytetit ka votuar së fundi në favor të rritjes së taksës deri në 4 € për person nga tetori.

Sa është taksa turistike e Barcelonës?

Vizitorët në Barcelonë duhet të paguajnë taksën turistike rajonale dhe atë të qytetit.

Taksa rajonale ndryshon në varësi të llojit të akomodimit ku po qëndroni. Për hotelet me katër yje është 1,70 €, për akomodimin me qira si Airbnb është 2,25 € dhe për hotelet me pesë yje dhe luksoze është 3,50 €.

Turistët që kalojnë më pak se 12 orë në qytet paguajnë 3 €, ndërsa ata që kalojnë më shumë se 12 orë paguajnë 2 €. Taksa e veçantë e qytetit, e cila zbatohet për një qëndrim maksimal prej shtatë netësh, është rritur në mënyrë të vazhdueshme.

Aktualisht është vendosur në 3,25 € për natë për shumicën e vizitorëve dhe 4 € për ata që qëndrojnë në apartamente turistike ose që ndalojnë me lundrim për më pak se 12 orë.