Të gjitha festimet e Krishtlindjeve janë anuluar në Betlehem në Bregun Perëndimor për të treguar solidaritet ndaj popullit të Gazës.

Betlehemi, i njohur tradicionalisht për festimet e tij të gëzueshme dhe plot dritë të Krishtlindjeve, po merr një qasje të ndryshme këtë vit, shkruan Euronews.

Në solidaritet me palestinezët në Gaza, komuna e Betlehemit ka organizuar një vepër arti të quajtur “Lindja e Krishtit nën rrënoja” në Sheshin Manger ku zakonisht qëndron një pemë e dekoruar e Krishtlindjeve.

Veprimtaria u përurua nga Rula Maayah, Ministrja Palestineze e Turizmit dhe Hana Hananiyeh, kryetarja e Betlehemit, të shtunën mbrëma.

Vepra artistike përshkruan skenën e lindjes së Krishtit mes mbetjeve të një ndërtese të shkatërruar, duke simbolizuar betejat dhe vuajtjet me të cilat përballet populli palestinez në Gaza.

“Ky është një mesazh për të gjithë botën që e gjithë bota po feston Krishtlindjet, por jo Betlehemi. Betlehemi këtë vit po feston Krishtlindjet në një mënyrë tjetër me një mesazh për të gjithë botën se Palestina po vuan. Se Betlehemi po vuan. Ai Betlehem po feston Krishtlindjet nga rrënojat. Jo si të gjithë njerëzit e tjerë në botë”, tha Rula Maayah.