Presidenti ukrainas Volodymyr Zelensky ka shprehur shqetësimin se komuniteti ndërkombëtar e ka kthyer vëmendjen te “tragjedia” e shkaktuar nga sulmet e Hamasit ndaj Izraelit, duke marrë përkohësisht një pozicion të dytë ndaj pushtimit të vazhdueshëm rus të Ukrainës.

Në një intervistë për Televizionin “France ” Zelensky paralajmëroi për rrezikun e shpërqendrimit të bashkësisë ndërkombëtare nga Ukraina, “që do të ketë pasoja”.

Tragjeditë që pësuan Ukrainën dhe Izraelin “janë të ndryshme, por të dyja janë të mëdha,” theksoi ai.