Përbërësit:

12 qepë të bardha

30 gr gjalpë

250 ml lëng mishi

250 gr djathë kaçkavall

Kripë

Piper

Përgatitja:

Për të nisur me përgatitjen e kësaj recetë pastroni qepët si zakonisht.

Bëni gati një tavë pjekje me diametër 25 cm, lyejeni me gjalpë dhe vendosni në të qepët e plota një nga një. Hidhni lëngun e mishit derisa të mbulohet e gjithë tava të mbushet.

Shtoni kripë e piper dhe mbulojeni tavën me një letër furre dhe futeni të piqet. Lëreni në temperaturën 160 gradë për 1 orë ose derisa qepët të zbuten.

Nëse është e nevojshme shtoni edhe pak lëng gjatë gatimit të tyre.

Në fund hidhini pak djathë të grirë për 5-10 minuta ose derisa të shkrihet dhe nxirrini nga furra.

Shërbejini të nxehta dhe shoqërojini me pjata të tjera interesante mishi apo peshku.

Ju bëftë mirë!