Përbërësit:
- 1 pako peta
- 350 gr arra
- 70 gr gjalpë
- 1 filxhan çaji vaj ulliri
- 3 gota qumësht
- 3 kokrra vezë
Përgatitja:
Fillimisht i thërrmojmë arrat dhe i trazojmë me gjalpin e temperaturës së ambjentit. I trazojmë mirë me duar në mënyrë që arrat bashkë me gjalpin të bëhen si një masë ngjitëse. Rrahim në një tas të madh vezët dhe më pas shtojmë masën e qumështit.
Shtrojmë 4-5 petë në një tavë duke spërkatur secilën me pak vaj ulliri dhe pak qumësht. Vendosim gjysmën e masës së arrave duke e niveluar mirë. Shtrojmë 2 petë, i spërkasim me pak qumësht dhe më pas vendosim pjesën tjetër të arrave.
E mbulojmë byrekun me petët e mbetura. E ndajmë në racione dhe në fund shtojmë gjithë masën e qumështit me vezë. E vendosim byrekun të piqet në furrë të parangrohur në temperaturën 180 gradë Celsius.
Ju bëftë mirë!