Nga vendet e lashta arkeologjike deri tek disa nga vendet më të largëta në Tokë, këto vende misterioze do t’ju lënë të magjepsur dhe të etur për të eksploruar çdo cep të fshehur.

Krateri i gazit Darvaza- Krateri i gazit Darvaza, i njohur gjithashtu si ‘Porta e Ferrit’, është një krater i shpellës së gazit natyror që ndodhet në Darvaza, Turkmenistan. Gjeologët qëllimisht i vunë flakën për të parandaluar përhapjen e gazit të metanit dhe supozohet se digjet pa pushim që nga viti 1971. Krateri është një atraksion turistik. Zona përreth është gjithashtu e njohur për kampe në shkretëtirë të egër.

Vendi arkeologjik i ‘Piana delle Giare’- “Rrafshi i Kavanozëve” është një peizazh arkeologjik në Laos, i cili përbëhet nga mijëra enë guri të shpërndara nëpër luginat malore dhe përgjatë shpateve të poshtme të fushës qendrore të Rrafshnaltës Xiangkhoang. Enët janë të renditura në grupe që variojnë në numër nga një deri në disa qindra dhe shoqëroheshin me praktikat e varrimit. “Rrafshi i Kavanozëve” është një nga vendet më të rëndësishme parahistorike në Azinë Juglindore.

Gurët Moeraki- Gurët Moeraki janë gurë sferikë jashtëzakonisht të mëdhenj që gjenden përgjatë një shtrirjeje të plazhit Koekohe në bregun e Otagos, Zelanda e Re. Sidomos vitet e fundit, gurët kanë qenë një atraksion i njohur turistik.

Gropa e Madhe Blu- ‘Great Blue Sink’ është një gropë e madhe detare e vendosur në brigjet lindore të Belizes, në Detin Karaibe. Zgavra është pothuajse krejtësisht rrethore, mbi 300 metra e gjerë dhe 123 metra e thellë. Duke qenë pjesë e Reef Barrier Belize, ai njihet nga UNESCO si një sit i Trashëgimisë Botërore.

Rruga e Gjigantit- ‘Rruga e Gjigantit’ është një zonë në bregun verior të Irlandës Veriore e përbërë nga rreth 40,000 kolona bazalti të ndërlidhura si rezultat i një shpërthimi të lashtë vullkanik. Ai u shpall një sit i Trashëgimisë Botërore të UNESCO-s në vitin 1986 dhe një rezervat kombëtar natyror.

Salar de Uyuni- Salar de Uyuni është shkretëtira më e madhe e vazhdueshme me kripë në botë, me një sipërfaqe prej 10,582 km². Ndodhet në Bolivinë jugperëndimore dhe është një nga rezervat më të rëndësishme të litiumit në botë, si dhe përmban sasi të konsiderueshme të kaliumit, borit dhe magnezit.