Firma e njohur e arkitekturës në Mbretërinë e Bashkuar Foster + Partners ka lëshuar një koncept për një terminal “vertiport” për automjetet vertikale siç janë taksitë ajrore, të cilat do të lidhnin vendet e Dubait dhe do të siguronin udhëtim me shpejtësi të lartë, me zero emisione.

Dizajni u zhvillua në bashkëpunim me kompaninë e avancuar të lëvizshmërisë ajrore (AAM) Skyports Infrastructure, dhe u miratua nga Sheikh Mohammed Bin Rashid Al Maktoum.

Ai do të vendoset pranë Aeroportit Ndërkombëtar të Dubait (DXB) dhe do të integrohet me rrjetet ekzistuese të aeroporteve, si dhe me qendrat e transportit përreth.

Përshkrimet e Foster + Partners tregojnë terminalin e vendosur në një kuvertë të ngritur për të lehtësuar ngritjen dhe uljen e avionëve.

Ndërtesa mbështillet rreth fushës ajrore, duke lidhur sallonet e mbërritjes dhe të nisjes dhe duke ofruar pamje spektakolare të avionit dhe qytetit citon CNN. /CNN-Limit.al