Ekspertët besojnë se deri në vitin 2070, udhëtimi nuk do të kërkojë pasaporta, valixhe, guida turistike ose fjalorë përkthimi.

Ekspertët parashikojnë që vijat e rrahjeve të zemrës së pasagjerëve, të cilat janë unike për çdo person, do të përdoren së bashku me informacionin e tyre biometrik për të kontrolluar identitetin e një personi.

Ata gjithashtu besojnë se sediljet e avionit do të jenë në gjendje të përshtaten me formën e trupit të një personi dhe argëtimi opto-elektronik gjatë fluturimit do të shohë që përmbajtjet të transmetohen drejtpërdrejt në sytë e pasagjerëve.

Kjo nuk është e gjitha, një aparat dëgjimi gjuhësor do të përkthejë gjuhë të tjera në kohë reale, duke e bërë termin ‘pengesë gjuhësore’ një gjë të së kaluarës.

Ekspertët presin që të prezantohen dhoma të “zgjuara” që lejojnë mysafirët të zgjedhin qëndrueshmërinë e dëshiruar të shtratit, temperaturën e dhomës dhe muzikën e ambientit.

Përparimet në printimin 3D do të nënkuptojnë se ju mund të lëvizni pa një valixhe, pasi thjesht do të printoni rrobat dhe sendet që ju nevojiten kur të mbërrini, vetëm për t’i futur në një kosh riciklimi kur të ktheheni.

Kufjet VR të përmirësuara nga teknologjia parashikohen t’i bëjnë të tepërt guidat turistike, me turistët që përdorin kufjet VR për të udhëtuar pas në kohë për të përjetuar vendet historike dhe për të mësuar të gjitha faktet argëtuese.

/rtsh.al-Limit al