Arma e të marrit është gjuha-10 thënie të urta nga populli hungarez

Po e vure punën në shtrat, do vësh në gjumë edhe fitimin.

Arma e të marrit është gjuha.

Kafeja e mirë duhet të jetë e zezë si djalli, e hidhur si helmi dhe e ëmbël si puthja.

Dashuria dhe urrejtja nuk janë gjykatës të drejtë.

Varfëria është lopa e pasanikut.

Kush nuk ka kalë, le të ecë në këmbë.

Njeriu i mençur ndjehet kudo si në shtëpinë e vet.

Njeriu mund të bëjë shumë, por bukuria bën shumë më tepër.

Yjet janë shumë, por të gjithë së bashku nuk e zëvendësojnë dot diellin.

Në gjumë të gjithë jemi njësoj të pasur./ Përzgjedhur nga Limit.al