SHKHSHGJ „SALI ÇEKAJ“ NË GJERMANI ME KRYESI TË RE

Shkruan: Maxhun Smajli

Kryesia e re e SHKHSHGJ „Sali Çekaj“: Mr. ArgentFerizin, Gazmend Dashin, Zymer Zenelin, Shaban Mulin, Shemsi Hazirin, Rafet Mulin, Rafet Mehmetin, Fatlum Shalëndhe Premtim Kolgeci.

pjesën e parë muajit mars, Shoqata Kulturore dheHumanitare Shqiptaro-Gjermane „Sali Çekaj“, Pfaffenhofen Gjermanisë, mbajti Kuvendin zgjedhior dhezgjodhi kryesinë e re. pranishëm. përveq antarësisë gjerë, ishin edhe një numër i madh i interesuarve. pranishëm ishin edhe Prof. Idriz Zeqir, mr. Rexhep Nikçi, Zymer Sefa, Azem Çekaj etj. Gjatë tërë kohës kuvendi u përcjell edhe ngaGazeta e Alpevedhe revistaMarshi i Mërgimtarit“.

Komisioni zgjedhor dhe ai verifikues shpallin kryesinë e re të shoqatës. Në foton 2, Gazmend Dashi i uron titullin e kryetarit të shoqatës, Mr. Argent Ferizit.

Kuvendin e shpalli hapur, Gazmend Dashi, kryetar. Një raport pune shoqatës e bëri, Osman Ferizi. Mëpas u zgjodhë Komisioni zgjedhor prej tre anëtarësh: Azem Çekaj, mr. Rexhep Nikçi dhe Xhevdet Muriqi, si dhe Komisioniverifikues prej dy anëtarësh: Zymer Sefaj dhe Idriz Hasani.

pranishmit sallë, me votën e tyre fshehtë nga 18 propozuarit me shumicë votash zgjodhën: Mr. Argent Ferizin, Gazmend Dashin, Zymer Zenelin, Shaban Mulin, Shemsi Hazirin, Rafet Mulin, Rafet Mehmetin, Fatlum Shalën dhe Premtim Kolgeci. Kryesia e re dhe pranishmit, si shenjë ndërimi dhe respekti për punën e madhe bërë si drejtues dhe ideator i emrimit shoqatës me emrin e dëshmorit Sali Çekaj, Osman Ferizin e shpallën Kryetar Nderi i shoqatës.

Prof. Idriz Zeqiri, u kënaq nga kjo përzgjedhje e kryesisë me gjysmën e anëtarëve rinjë. Urimet nuk patën ndalur nga pranishmit. Urime për anëtarët e kryesisë re shpreh dhe redaksia e „Gazeta e Alpevedhe e Marshi i Mërgimtarit!