Martesa e gjatë dhe e lumtur lidhet me tiparet e personalitetit

Sipas një studimi, gratë introverte janë të kënaqura me martesat e tyre që zgjasin për një kohë të gjatë.

Introvertët zakonisht preferojnë shoqërinë e tyre dhe mund të shihen nga të tjerët si të rezervuar – megjithëse nuk është njësoj si ndrojtja.

Në mënyrë të ngjashme, gratë që janë të ndërgjegjshme janë gjithashtu më të kënaqura me jetën e tyre pas martesës. Njerëzit që janë të ndërgjegjshëm janë më të kujdesshëm, efikas dhe të vetëdisiplinuar – dhe ata synojnë arritjen.

Autorët e studimit shkruajnë se:

“Një rezultat i tillë mund të shpjegohet me tendencën që individët e ndërgjegjshëm t’u kushtojnë më shumë vlerë qëllimeve të marrëdhënies dhe për këtë arsye individët e ndërgjegjshëm mund të përpiqen më shumë për të siguruar sukses. Ky rezultat është në përputhje me individët e ndërgjegjshëm që janë më të kënaqur me marrëdhëniet e tyre.”