Shkencëtarët kanë zbuluar shkakun e një sëmundjeje të çuditshme të gjumit që prek banorët e dy fshatrave në Kazakistanin verior

Që nga marsi i vitit 2013, një sëmundje misterioze ka prekur më shumë se 140 njerëz në Kalachi dhe Krasnogorsk, vendbanime kazake, me një popullsi totale prej 810 personash, kryesisht rusë dhe gjermanë etnikë.