“Sporti nuk duhet të politizohet”, tha presidenti francez Emmanuel Macron të enjten, tre ditë para fillimit të Kupës së Botës 2022 në Katar.

Presidenti francez, duke folur me gazetarët në një samit të forumit të Bashkëpunimit Ekonomik Azi-Paqësor në Bangkok tha: “Këto pyetje duhet të adresohen kur të vendoset organizimi i ngjarjes.”

Kupa e Botës 2022, e cila fillon të dielën, është përfshirë nga polemika, duke përfshirë shkeljet e dyshuara të të drejtave të njeriut nga Katari, shtypjen e mospajtimit, keqtrajtimin e punëtorëve të huaj dhe persekutimin e personave LGBT.

“Vokacioni i këtyre ngjarjeve të mëdha është të lejojë atletët e të gjitha vendeve, duke përfshirë ndonjëherë të vendeve në luftë, të lejojnë sportin të ekzistojë dhe ndonjëherë të gjejnë, përmes sportit, mënyra për të diskutuar kur njerëzit nuk arrijnë më të flasin”, shtoi ai.