Një tajfun i fuqishëm ka detyruar Toyota-n dhe Nissan-in që t’i pezullojnë prodhime në fabrikat në Japoninë jugperëndimore gjatë kësaj jave.

Dy kompanitë do të shkurtojnë turnet, edhe pse akoma nuk ka detaje mbi numrin e veturave që do të humbasin nga prodhimi.

Kërcënimi ndaj fabrikave vije nga Tajfuni Hinnammor, raporton Drive.

Tajfuni fillimisht goditi Okinawan, përpara se të vazhdonte në veri në drejtim të Koresë Jugore dhe në skajin jugor të Japonisë.