Nga Rali LURATiranë

Shtëpia botueseJalifat Publishing” nga Houstoni iTeksasit SHBA, Qendra Shqiptare e StudimeveAmerikane e Britanike (ACBS) Tiranë dheGazetae Alpeve” (medium PanShqiptat e NdërBallkanik), organizojnë Promovimin e veprës-kolonë historianitJusuf BuxhoviKosova” I-VIII” (në gjuhën shqipe), “Kosova” I,II,III ( anglisht) si dheKosovahistorie shkurtër“.

Promovimi mbahet 13 shtator 2022, orën11.00, Akademinë e Shkencave Shqipërisë, nëqendër të Tiranës.

Nderojnë me praninë e tyre akademikë, profesorë e doktorë, studiues, diplomatë, gazetarë etj. ngaShqipëria, Kosova, Mali i Zi, Maqedonia e Veriut, Amerika dhe Europa.

Nga Amerika ka ardhë edhe botuesi i veprave tëBuxhovit, veçmas atyre në anglisht, botuesi RamizTafilaj iJalifat Publishing” në Huoston-Teksas, SHBA, i cili këto ditë ndodhet në Kosovë, i cili ka shpërndarë veprat e Jusuf Buxhovit në anglisht nëinstitucionet më të larta të Amerikës, në disauniversitete amerikane me famë ndërbotërore, nëKanada etj., si dhe në Kosovë, Shqipëri, Mali i Zi, Maqedoni e Veriut, Lugina e Preshevës etj.

Në këtë promovim elitar do të nderojnë me praninëe tij edhe Presidenti i Bordit Botues tëGazeta e Alpeve”, Besnik Mustafaj– President i Këshillit tëAmbasadorëve Shqiptarë, ish Ministër i Jashtëm iShqipërisë, një ndër shkrimtarët e publicistët shqiptarëmë të përkthyer e libra të botuar në disa shtete e kontinente të botës.

Gjithashtu, në këtë promovim do të jetë ipranishëm edhe Presidenti i Qendres Shqiptare tëStudimeve Amerikane e Britanike (ACABS), ambasador Islam Lauka, ish ambasdori i parë iShqipërisë në shtetin e ri të Kosovës, autor i disamonografive për Kosovën etj.

Ky promovim, i organizuar ngaJalifat Publishinnë Huoston-Teksas, SHBA, Qendra Shqiptare e Studimeve Amerikane e Britanike (ACABS) dhe Bordit Botues iGazeta e Alpeve” (medium PanShqiptar e NdërBallkanik), do të moderohet ngaambasador Flamur Gashi, Ish Drejtor i Qendrës Ndërkombëtare të Shtypit, me rastin e vizitës  së Presidenti Xhorxh W. Bush në Tiranë etj.

Vepra “Kosova e historianit e gazetarit të njohur Jusuf Buxhovi është një nder kombëtar për historinë e brezat, ashtu sikurse për të gjithë pjesmarrësit e ftuar nga bota akademike e diplomatike dhe për mediatshqiptare e të huaja është nderim e vlerësim i  veçantëprania e tyre në këtë promovim elitar të 13 shtatorit 2022, ora 11.00, në Akademinë e Shkencave tëShqipërisë.

Tiranë, 9 shtator 2022