1.

Kur Angela Merkel vjen Shqipëri, Vjosa Osmani shkon Gjermani!

Kjo është metafora e fatit tonë.

Merkel ia dha Vuçiqit komplimentin mirë ekzistone ky kompliment mund t’u jepet vetem shenjtërive: rrensit madh ia dhuroi falas virtytin e besnikërisë!

Merkel nuk foli për ish-Vuçiqin, por foli për Vuçiqinaktual.

Serbëve u lejohet jenë Ish-kriminelë, nëse ndërkohëipërmirësojnësjelljet!

Pse Kosova u e neveritshme për botën e çliroiKosovën?

Si ndodhi kjo dhe pse po ndodh sot?

Nuk ka faj Merkel neve nuk na merr seriozisht. Pyeteveten se cilin Institucion Kosovës duhet ta marrësh seriozisht?

Cilin ministër?

Kur këta për neve s’janë serioz (shqiptarët po ikin nga kyshtet pa ardhme), pse Merkel u dashka shoh ardhme Kosovën nga e cila ne ikim për jetuar vendin e saj!

Kancelarja Merkel e ka vërejtur se serbët e duan veten (dhei urrejnë shqiptarët e Kosovës),ndërsa shqiptarët e urrejnë veten (e vjedhin buxhetin e shtetit, shkatërrojnë, paragjykojnë, nuk lexojnë libra, nat e ditë i gjen nëpër kafiteri, merren me intriga, me paragjykime, mashtrojnë, prejnë besë, të manipulojnë),dhe nuk e duan askënd (armikut serb, shqiptarët nuk po i bëjnë as intriga, as nukpo i bëjnë propagandë, as nuk po e vjedhin, as nuk po e shkatërrojnë, as nuk po e paragjykojnë, as nuk po e çojnë burg armikun serb).

Po e çojnë veten burg.

Pra: shqiptarët: E urrejnë veten, nuk e duan askënd! Kurseserbët: E duan veten, dhe i urrejnë shqiptarët!

2.

Presidentja si zakonisht, edhe dje ka qenë tepër nervoz. E ka ajo një sevda theksuar nervozë!

Duke folur për shtyrjen e zgjedhjeve, një dytën herëthoshte:

Kam dëgjuar unë fjalë kundra meje‘;

Kam dëgjuar unë se persona caktuar kanë thënë kështu e kështu për mua‘;

Kam dëgjuar unë fjalë se si demek po ia mbaj anënVetëvendosjes‘!

Nuk ke dëgjuar fjalë nëpër korridore e nëpër sokak ojzonjë, por ke lexuar shkrime konkrete, jo nga persona caktuar, por nga gazetarë me emër e mbiemër.

Pse po e krijon atmosferën thuajse punon shërbiminformativ, ku krejt i merr vesh, e para!

E ka mërzi kritikën, i urren kundërshtarët, e urren fjalën e lirë dhe sillet si e dyshimtë, thuajse Ne jemi munduar tinëz saj shkruajmë për , por kjo na ka zbuluar, se i ka treguar dikush, ka dëgjuar fjalëasaj asgjë nuk i shpëton pa e hetuar!

Nuk je detektive, por je Presidente, s’di pse veç Presidentjaende nuk është e bindur se është Presidente.

Vjosa Osmani nuk e meriton jetë Presidente, jo pse anon kah Vetëvendosja, por sepse ke probleme me zemërimin.

Zemërimi (mllefi) është armiku i madh, bën dukesh nevrike, skandaloze, e ‘shtirë dhe e paparashikueshme!

bën njerëzit frikësohen dhe ikin prej teje!

3.

Edhe Albin Kurti (si Vjosa) vazhdiimisht sillet sikur polufton për ta marrë pushtetin, cilin e ka.

Për dallim nga Vjosa, Albin Kurti është i kompozuar dhe e menaxhon mllefin!

Tjetër gjë tingëllon si gramafon i shekullit kaluar, prafjalët e tij nuk kanë lidhje me realitetin, as kohë, as hapësirë!

Për shembull: Flet për reciprocitet me Serbinë, kurse njejtën kohë ia heq Serbisë edhe taksën për tullat!

4.

Ti a përnjëmend po kujton se shqiptarët janë budallenjë?

Ti a vërtetë mendon se ka dashuri pakushtëzuar, se i keprivatizuat votuesit, dhe i ke bërë për vete përgjithmonë!

Ti mendon se premtimi është monedhë me cilin blenvota!

Ti ende nuk e di se shumë veta janë penduar kanëvotuar!

Njeriu i vetes kushte, jo Ty!

Njeriu nuk ia fal gabimin vetes-Jo Ty!

Njeriu nuk ia fal tradhtinë vetes-Jo Ty!

Njeriu zemërohet me vetenjo me Ty!

Shqiptarëve u ke premtuar lumturi.

U ke premtuar punë dhe zhdukje varfërisë.

E tash shqiptarët po shohin duke i punësuar familjarët e ministrave.

5.

Unë s’jam kundër Keyeministri Kurti jetë isuksesshëm, Zoti na ruajt, por jam e sigurt se lëre s’do jetëi suksesshëm, por do jetë i urryer.

Do jetë i urryer, sepse i ka mashtruar votuesit me dashuri, me besnikëri, me ëndrra.

Pra, virtytet larta njerëzore i ka shfrytëzuar si mjete manipulimit.

Prandaj do jetë i urryer.

Mjafton dish shkrim-lexim për ta kuptuar se Kryeministrinuk e bën atë e thotë, dhe nuk e thotë atë e bën!

P.S.

Nuk ka ardhme një vend ku ministër është Arben Vitia!

Dhe nuk ka Drejtësi një vend nuk e nis procedurën përhetim ndaj tij.

Arben Vitia e ka rrezikuar sigurinë kombëtare dhe e ka shfrytëzuar vdekjen për vota!

Ka vallëzuar mbi varre!

Dhe, nëse ka shqiptarë e shpërblejnë me vota përkasaphanen e tij me pandeminë, kjo tregon miri pseMerkel na sheh veç si pacientë varfanjakë, dhe jo denjë navizitojë.

Kno o zogu i malit

se sot jam merzitë‘…