Tani, ai, ne te gjitha dokumentat e tij vetjake e zyrtare do te njihet me mbiemnin shqip. Mali i Zi per te hyre ne BE duhet te ua mundesojne gjithe shqiptareve heqjen nga mbiemnat e tyne te prapashtesave sllave (vic, etj.). Kjo eshte ne deshiren e vet shqiptareve dhe nuk e ban as vullneti sllavo-malazez dhe as programimi kompjuterik. kjo pune ka nisur prej kohesh, po njoh dhjetra atdhetare qe e mbajne mbiemnin sllav. Shume sish duan ta kene mire me Malin e Zi, po edhe me Ameriken, edhe me disa shtete europiane, ku jetojne emigrante nder dekada.

Sivjet, kesaj vere 2015, mijera shqiptare vijne nga Amerika e Europa ne trevat shqiptare nen Malin e Zi dhe eshte nje kohe e mundshme per kthimin e mbiemnave ne shqip ne menyre masive, ne Ulqin, Tivar, Tuz, Podgorice, Rrozhaje, Plave, Guci, etj. Kjo duhet te jete dhe kerkese ndershqiptare dhe nga shoqeria civile e shqiptareve.

Uke Cecuni e ka kullen e vet ne Plave, ku sivjet qendroi disa muaj e me thone se ka me u kthye apet me 2015. Ai eshte nje atdhetar i flakte, me shpir e ne vepra, ne ide e veprime. Gjithandej e therrasin ” Uka i Alpeve”, Uka i Bjeshkeve te Nemuna” (Uka i Bjeshkeve te Bekuara), etj

Lajmin per ndrrimin e mbiemnit te Ukes ne shqip ma dha sot miku im i mire ne Amerike, atdhetari shqiptar, mason i llozhes anglo-saksone, Sokol Selimaj. I faleminderit.

Mirenjohje dhe Uke Cecunit per aktin e tij shqiptar, shqiptarisht.