Janë bërë  shumë lakmitarë

Do qyqarë  historianë

Për një grusht para dhe ar

Po  përdhosin legjendarë

 

Si e mban, o Zot, te dheu

Paskal Milon, atë farë  „trimi“

Na përdhosi Skënderbeun

I bën nder turkosllavizmit.

 

Beligradi  çfarë  dhuroka

Këtij „mentarit“ kaq të rrallë

Tej, nga stepat  gëzon Moska

Para, turp, tradhëti  e gjallë.

 

Na përmbysi historinë

A mos deshi me u ba mbret?

Fletë e zezë në shqiptari

Damkë e zezë e shekullit njëzetë

 

Sikur hedh në grykë litarin

Kjo re e zezë  në horizont

E vërteta nuk do gardhin.

Kemi vetëm një Gjergj Kastriot.

 

-Nga Gjermania, Maj,2020-