Ishte një hebre, (izraelit),

Paçka se,

Lindur në Gjermani.

 

Se, është shkolluar,

Në Zvicër,

Edhe këtë e di.

 

Shumë herë,

E përmendi Profesorin,

Në biseda me shokë e miq.

 

Jetoj, në Nju Xhersi,

Ku…, Ajnshtajni,

Punoj dhe … vdiq.

 

* * *

Sa thash më lart,

Kurrgja e re,

Më duken hajgare.

 

Ligjrisht, Ajnshtajni,

Është shqiptar = (si Unë),

Kishte pasaportë shqiptare.

./.

 

-Per limit.al, Maj 2020-