Zvicra është shpallur vendi më i shtrenjtë në botë, me Norvegjinë të dytën dhe Islandën e cila mban vendin e tretë për jetesën më të kushtueshme. 

Shteti alpin u rendit i pari në një studim të 132 vendeve që mati koston e mallrave përfshirë sende ushqimore, rroba dhe tarifa taksie. Danimarka dhe Luksemburgu gjithashtu u përfshinë në listën e 10 vendeve më të shtrenjta, së bashku me Japoninë, Bahamas, Izraelin, Singaporin dhe Korenë e Jugut. Shtetet e Bashkuara ishin e 20-ta në listën e përpiluar nga revista e biznesit CEOWORLD, me Mbretërinë e Bashkuar shtatë vende më të ulëta në vendin e 27-të.

Ekspertët matën vendet me një gamë të kostove të jetës, përfshirë akomodimin, veshjen, tarifat e taksisë, shërbimin, internetin, çmimin e sendeve ushqimore, transportin dhe ngrënien jashtë. Vetëm tre vende, Zvicra, Norvegjia dhe Islanda, u renditën si më të shtrenjta se New York. Zvicra u cilësua vendi më i shtrenjtë në botë me rezultatin 122.4, shumë përpara Norvegjisë së vendit të dytë në 101.4.

  1. Zvicra 
  2. Norvegjia
  3. Islanda 
  4. Japonia
  5. Danimarka 
  6. Bahamas 
  7. Luksemburgu
  8. Izraeli
  9. Singapori
  10. Koreja e Jugut