Bosch ka krijuar një sistem i cili është i aftë të kthejë çdo palë syze të zakonshme në syze inteligjente.

I quajtur Bosch Smartglasses Light Drive, sistemi mund të vendoset në skeletin e çdo syze dhe të projektojë holograme nga një element i futur në retinën e përdoruesit.

Kjo, pretendon Bosch, do t’u mundësojë përdoruesve të shohin njoftime dhe të përdorin aplikacione duke përdorur vetëm sytë e tyre ndërsa veshin syze dielli, pa pasur nevojë të përdorin një telefon ose të shikojnë drejt tij. Për shkak të mënyrës në të cilën funksionon, Bosch thotë se është me të vërtetë pa duar dhe imazhi do të mbetet gjithmonë i freskët dhe kurrë jashtë fokusit.

Një modul kyç thelbësor për të lejuar teknologjinë të funksionojë gjithashtu është zvogëluar, duke peshuar më pak se dhjetë gram dhe duke qenë 30 përqind më i hollë se teknologjia rivale. Bosch aktualisht nuk ka një çmim të konsumit për teknologjinë, por ka konfirmuar se do të prezantojë Light Drive në Janar në CES, shfaqja vjetore e cila zhvillohet në Las Vegas.

Sistemi është i pari që ofron një mënyrë për t’i bërë syzet tradicionale të zgjuara. Sistemi përdor një rreze drite e cila skanon një element holografik të ngulitur në lenten e syzeve, i cili më pas ridrejtohet në retinën e njeriut. Si rezultat, Bosch thotë se menuja holografike që shfaqet para syve të përdoruesit është gjithmonë në fokus.

Firma tha që kjo do të thotë se imazhi mbetet i qartë edhe në rrezet e diellit. Kompania tha se syzet do të mbështesin aftësinë për t’u përdorur për navigimin, si dhe për të kontrolluar dhe shënuar listat e blerjeve dhe për të lexuar njoftimet nga aplikacionet e mesazheve.