Atdhetari kombetar e filantropist Lazim Destani ishte nder te parat personalitete kombetare shqiptare qe kreu një vizite në zonat e prekura nga tërmeti i 26 nentorit 2019
Ai ndau dhembjen me vëllezërit tanë në kampet e ngritura në Durrës e në Thuman të Krujës ku nga afër i pa dëmet dhe vuajtjet e banorëve të këtyre anëve.
I prekur thellë nga kjo e keqe, ai u lut për shërimin e të lënduarve si dhe tejkalimin e situatës sa më shpejt.

Ngushëllime të sinqerta u shprehi sërish familjeve të viktimave nga kjo fatkeqësi tragjike.