NEW YORK : Me nje vendim unanim,dhe ne menyre urgjente shoqata “Malsia e Madhe”,ne New York,te SH.B.A,ka vendosur qe te dhuroje nja vler parash prej 30.000 dollaresh per te prekurit nga termeti i diteve te fundit i rene ne Shqiperi, shkruan në llogarinë e saj Malësia e Madhe raporton Bota sot.

Vendimin e ka marr kryesia e kesaj shoqate,e cila aktivitetin e saj e ushtron prej 25 vitesh ne New York, e ka ber te ditur,kryetari i kesaj shoqate Nikoll Juncaj, per gazetën “Zani Malësisë” i cili ka qenë gjithashtu pjestar dhe luftetar i UÇK-së ne Kosove, qe pervec ktij vendimi ka konfirmuar se brenda pak ditesh,do te organizohet nje takim me komunitetin e Malsoreve te Malsise se Madhe ne New York,per grumbullim fondesh te tjera,pasi kjo shume prej 30.000 dollaresh ka qene nje dhurat e vete shoqates.

Ashtu si dhe shkruan Zani i Malësisë në këtë takim pritet te bëhet e mundur grumbullimi edhe te shumave te tjera,nderkohe qe si gjithnje malsoret e kane dhen shembullin te paret,pritet qe edhe shoqata dhe organizata te tjera,te kryejn te njejtin veprim.

Zani Malaise shkruan : “Numeri i i mach i shoqatave die organizatave qe jane Shqiptare vetem ne New York, i kap nje numer prej 52,organizatash dhe shoqatash te ndryshme, qe gjithashtu pritet qe fonde do te grumbullojn edhe institucionet fetare,sic jane Kishat dhe Xhamit,Shqiptare te New Yorkut,e tjer..!

Kujtojm,se anetaret e ksaj shoqate kryesisht,jane te ardhur ne New York nga Komuna e Tuzit,qe eshte nen administrimin shteteror te Malit te Zi,komune e cila perbehet nga shumica e popullsise Shqiptare,e vecanarisht me Malsore te Malesise se Madhe, lhe se vitin e kallar pikerisht the me kontributin e malesoreve ne Amerike, fitoje të drejten e Komunës.